-
Lise Linnert
Rolle: Prosjektleder og kunstnerisk ansvarlig.
Leder foto verkstedene i fengslene. Ansvarlig visuell utforming utstillingLise Linnert ( f 1964) er billedkunstner, bor og arbeider i Oslo. Hun jobber multimedialt og prosessbasert. Humanisme og menneskerettigheter er grunntemaene i hennes aktivistiske praksis. Hun brenner for kunst og den kreative prosessen som inngang til dialog, oppmerksomhet og endring - å synliggjøre og løfte fram stemmer som av ulike grunner er stilnet. Gjennom det ønsker hun å påvirke det offentlige ordskiftet og kunnskapen om hverandre på tvers av sosiale grupperinger, klasse, religioner og ulike bakgrunner. Det kunstneriske materiale skapes, samles og utvikles gjennom ulike former for workshops. Samarbeid på tvers av fagfelt er grunnleggende og prosjekter utvikler seg organisk sammen med mange ulike medskapere. Tidsspennet er essensielt, og prosjektene kan vare i flere år eller være uten sluttdato.
Linnert har initiert et sosialt innovasjonsprosjekt og klesmerke, NI EN MORE, som hjelper kvinner utsatt for vold i Cd Juárez, Mexico til økonomisk selvstendighet. Hun jobber årlig med 10 åringer på en skole i Oslo, og engasjerer elevene til kamp for likeverd. Sammen med kunstner Gelawesh Waledkhani driver hun prosjektet «Mellom rommene», som skaper et kreativt fellesskap med lengeværende «papirløse» asylsøkere i Norge og blir en plattform for dialog ut i samfunnet.
Hun har stor utstillingsvirksomhet både i Norge og internasjonalt.
liselinnert.comKontakt: Lise Linnert
-
Elisabeth Thorsen
Rolle: Medskaper og medprodusent. Ansvarlig for skrive verkstedene og utvikling av tekstmateriale
Elisabeth Thorsen (f 1966), bor og arbeider i Oslo. Thorsen er utdannet teolog. Hun er også ordinert prest. Hun har arbeidet som prest i Den norske kirke i tretti år. I tjue av disse, har hun vært ansatt ved Oslo domkirke. I 2021 gav hun ut sin første roman og bestemte seg for å fortsette å skrive. Hun er nå frilans skribent, forfatter og foredragsholder. I tillegg holder hun gudstjenester ved Tøyenkirken (Kirkens Bymisjon), forretter ved gravferd og vigsel, og tar imot enkeltmennesker til samtale og veiledning.
Thorsen har utviklet et verksted for kreativ og eksistensiell skriving. Med inspirasjon fra Derridas arché-writing og det som gjerne kalles "streem of consiousness" åpnes et rom der den enkelte kan finne en kilde til sin egen stemme og også bli inspirert til å utvikle de uttrykk som finnes der.
Thorsen er inspirert av eksistensialismen både innenfor litteraturen, psykologien og filosofien. I sin praksis lar hun dette møte tro og teologi. Hun ønsker å styrke den enkeltes opplevelse av verdi, mening og frihet.
I 2021 ga hun ut romanen "Komposisjoner av lys". I 2022 kom bøkene ”Vær hilset, Maria!” og ”Presten, psykologen og gærningen”. I 2022 debuterte hun som oversetter og som utstiller på Statens Kunstutstilling, Høstutstillingen.
For forlaget Gyldendal arbeider Thorsen nå med en bok om døden som planlegges utgitt våren 2024.
Kontakt: Elisabeth Thorsen
-
Biniam A Gezai
Rolle: Idé, koreografi, regi og utøver i BRUDD - frihet er et lite ord
Biniam A. Gezai er utdannet skuespiller ved Nordic Black Theater School under ledelsen av Rocco Petruzzi. Han har over 20 års erfaring som skuespiller og scenekunst utøver. Som skuespiller har han hatt roller ved flere av de etablerte teatrene i Norge som Nasjonalteateret, Rogaland Teater og Riksteater for å nevne noen. Som scenekunst utøver er det fysiske uttrykket som opptar hans arbeid og han jobber i krysningspunktet mellom performance og dans. Han har jobbet med og er inspirert av Butoh dans, 5 Rythms og Dance drama, hvorav elementer av dette er å finne i hans sceniske utrykk i tillegg til skuespill bakgrunnen hans. Han har medvirket i flere av Ø.J. produksjoner og blant annet jobbet med Crotonic X og Stuart Lynch. For tiden utvikler han eget materiale og i prosessen utforsker han regi og koreografi rollen. Han har figurert som regiassistent for Cliff Moustache i NBT produksjonen (56 Hope Road) ved Den Norske Opera & Ballett og er en del av kjerneteamet i BRUDD som står for regi og koreografi i tillegg til å være utøver selv.
Kontakt: Biniam A Gezai
-
Øyvind Jørgensen
Rolle: Koreografi, regi, utøver og prosjektkoordinator for BRUDD - frihet er et lite ord
Øyvind Jørgensen har sin utdannelse fra Statens Balletthøgskole 1980 – 83 og 2 år ved Martha Graham School of contemporary dance i New York 1983 – 85. Øyvind har medvirket som danser i en rekke frie grupper og i Nye Carte Blanche. Hans koreografiske produksjon er mangfoldig og består av ca 60 egne verk/prosjekter og en rekke bestillingsverk, hans forestillinger er vist i inn- og utland bl.a. på Riksteatret, Den Norske Opera og Ballett, Khio og Den Kulturelle Skolesekken, i Berlin, Baltikum, Portugal og i Beograd. Øyvind har utstrakt undervisningserfaring bla. på Khio og Scenekunst Akademiet i Fredrikstad. Han var kunstnerisk og daglig leder av Ø.J.Prod 1994 – 2020.
Øyvind har utforsket ulike uttrykksformer innenfor et klassisk moderne formspråk, japansk buto-dans, samtidsrettet dans, teater og performance. Våren 2023 høstet han stor ros som danser med Nasjonalballetten i Crystal Pite's "Light of Passage". Han danset rollen som "Elders" sammen med dansepartner Kristina Gjems.
"Arbeidet med "BRUDD - frihet er et lite ord" og PUST MEG FRAM gir mening utover det kunstneriske. En utfordende og givende reise, i møte med publikum utenfor fengselsmurene og innsatte innenfor. En dialog på tvers."Kontakt: Øyvind Jørgensen
-
Hege Gabrielsen
Rolle: Koreografi, regi og utøver i BRUDD - frihet er et lite ord
Hege Gabrielsen er utdannet ved Statens Balletthøgskole 1980-83 og etterutdanning ved Martha Graham School of Contemporary Dnce 1983-84. Hun har jobbet aktivt som danser i samtidsdansfeltet med ulike koreografer og egne prosjekter utover 80 og 90 tallet og med koreografi og regi i forskjellige sammenhenger bl.a med Opera Omnia fram til idag. Hun jobber også som pedagog og var med å starte tre ulike teaterskoler med ansvar for bevegelse og improvisasjon. I 1996 oppdaget hun den frie danseformen 5 rytmer, tok utdanningen som lærer gjennom Gabrielle Roth i USA i 2001 og fikk danseformen til Norge. Hun har siden tilbudt dette arbeidet gjennom klasser, kurs og workshops både i Norge og i utlandet i samarbeidet med andre lærere.
Kontakt: Hege Gabrielsen
-
Erik Rulin
Rolle: Utøver i BRUDD - frihet er et lite ord
Erik Rulin er utdannet danser ved Svenska balletskolan i Stockholm. Han har vært virksom ved Carte Blanche dansekompani i Bergen i mange år og har danset med Jo Strømgren kompani og Ingun Bjørnsgaard prosjekt mfl. Han har turnert med forskjellige produksjoner over hele verden så vel som i Norge.
Erik er nå freelance danser og dansepedagog.Kontakt: Erik Rulin
-
Guillermo John Magno
Rolle: Utøver i BRUDD - frihet er et lite ord
Guillermo er skuespiller, danser og slam poet. Han har en bachelorgrad i skuespill fra The Norwegian Theatre Academy (Akademi for scenekunst). Studerte skuespill på Nordic Black Xpress (2013-2015). Guillermo har vært med i en rekke forestillinger: ‘Zita hotel’ av Martin Jacque (FR), Nordic Black Xpress. Han spilte karakteren ‘K’ i forestillingen ‘Asfaltpuls’, et gateteater for ungdom basert på tekster av M.H. Hallum. Forestillingen turnerte diverse ungdoms-/videregående skoler Øst i Oslo, mellom2018 og 2021. I tillegg har han spilt på festivaler som P.I.T festivalen i Porsgrunn, ASITEJ festivalen i Kristiansand, Heddadagene i Oslo. Kompani: Mine & gjengen
Kontakt: Guillermo John Magno
-
Enya Maria Oshaug Weibell
Rolle: Utøver i BRUDD - frihet er et lite ord
Enya Maria Oshaug Weibell er sanger, danser og skuespiller fra Stavanger, bosatt i Oslo. Hun har sin utdannelse fra Musikkteaterhøyskolen i Oslo. Hun startet sin profesjonelle karriere på videregående, hvor hun var aktør i ulike oppsetninger. Etter endt utdanning var hun med i en oppsetning på Den norske Opera i regi av Cliff Moustache, leder av Nordic Black Theatre. Hun ble deretter ansatt på turnéoppsetningen av "Mamma Mia das Musical» under Stage Entertainment i Tyskland. Etter ett år på turné i Tyskland, Østerrike og Sveits kom hun tilbake til Oslo og gjorde "Maya Angelou - Black Woman Rising" på Nordic Black Theatre. Hun har også vært med i flere musikkvideoer, kortfilmer og reklamefilmer.
I høst var hun sentral i den kritikerroste forestillingen Semper Eadem ved Det norske teater. Oppsetningen vant nylig Heddaprisen 2023 for beste musikkteaterforestilling. Enya underviser i tillegg ved flere danseskoler i ulike danseformer - fra jazz og moderne til ‘heels’ og hip hop, både voksne og barn.
Kontakt: Enya Maria Oshaug Weibell
-
Michael Aspli
Rolle: Utøver i BRUDD - frihet er et lite ord
Michael Aspli er danser og koreograf fra Orkanger i Trøndelag. Han er utdannet på Norges Dansehøyskole med en BA i Samtidsdans. Aspli har vært en del av talentutviklings-programmet Frikar X og Inkubator programmet til TekstLab.
Aspli er opptatt av menneskets natur og ur-kreftene som lever i oss, ritualer og symbolske handlinger, poesi, mytologi, mystikk og åndelighet. Samt hva som befinner seg i spenningsfeltet mellom det materielle og det immaterielle. Med hovedvekt på kroppens ytre bevegelse, indre kjensel og hvordan forestillingsevnen former og beveger. Nå er han i aktiv prosess med soloverket: Et Bevinget Vesen, og danseteateret: Kronhjort.
Kontakt: Michael Aspli
-
Marie Rechsteiner
Rolle: Utøver i BRUDD - frihet er et lite ord
Marie Rechsteiner er en norsk dansekunstner, med base mellom Trondheim og Berlin. Hun ble
uteksaminert fra Universitetet i Stavanger i 2012 med en Bachelor i dans, og har en Master in Dance Studies fra NTNU. Hun har vært engasjert som utøver i en rekke forestillinger og samarbeidprosjekt, i tillegg til egen koreografisk praksis.En stor del av hennes arbeid er av tverrfaglig natur, der bevegelse er kombinert med lydkunst, videoprojeksjoner, objekter og stedsspesifikk, improvisert interaksjon. Tematiske dreier hennes arbeider seg rundt aktuelle samfunnstema og ser på hvordan samfunnets diskurser manifesteres i kroppen og kan komme til syne i det koreografiske arbeidet. Som utøver har hun jobbet med blant annet Malin Bülow, Cirka Teater, Yaniv Cohen, Jasper Siverts, Yasen Vaslilev, CrotonicX, With/Teig, Benoit Maubrey, Incorpo/Raffaella Galdi, Yan Leiva, Christian Falsnaes og Alexandra Pirici og vært en del av samarbeidsprosjektet Yngvesson/Rechsteiner. Hun er en av grunnleggerne av studiokollektivet Garage – Werkstatt für Darstellende Künste, en produksjon- og visningsarena for det frie feltet i Berlin.
Kontakt: Marie Rechsteiner
-
Kamilla Moen
Rolle: Utøver i BRUDD - frihet er et lite ord
Kamilla Moen ble uteksaminert med en bachelor i samtidsdans fra Kunsthøgskolen i Oslo i 2022. Hun er nå bosatt i Trondheim hvor hun tar et deltidsstudium i praktisk pedagogikk for dans. Hun jobber samtidig freelance som utøvende danser.
Kontakt: Kamilla Moen
-
Emily Daisy Colton
Rolle: Utøver i BRUDD - frihet er et lite ord
Emily er utdannet ved Northern School of Contemporary Dance i Storbritannia og har fullført Praktisk-pedagosisk utdanning ved NTNU. Hun jobber som dansepedagog og danser i Trondheim.
Kontakt: Emily Colton